Izlet za djecu

Dođite na naše eko turističko imanje u Mužilovčicu, u srcu Parka prirode Lonjsko polje i omogućite djeci da jedan dan uživaju u mirnoj nezagađenoj prirodi i svježem zraku igrajući stare hrvatske igre, bez opasnosti od brzih cesta i automobila.

Nakon finog domaćeg ručka za djecu se organizira posebni animacijski program u vidu edukativne igraonice. Cilj edukativne igraonice je djecu bolje upoznati sa hrvatskom tradicijom i običajima uz mnoštvo zabave, smijeha i natjecateljskog duha. Ovisno o vremenskim prilikama, dobi, pa tako i interesima djece radi se jedna od sljedećih igraonica:

Eko vrt – s djecom se sadi eko voće ili povrće uz prigodne radove i pjesmice
Mini seoska olimpijada – djeca se formiraju u grupe i međusobno natjeĉu igranjem starih igara, poput skakanja u vreći, nošenje jajeta u žlici kroz poligon, potezanje konopa, bacanje tulina, slaganje „bunara“, ruljenje kukuruza i sl.
Stari zanati Mlin – djeci se prezentira postupak nastanka kukuruznog brašna, od sijanja preko ruĉnog ruljenja kukuruze, mljevenja u mlinu (kamen na kamen), te finalnog presijavanja brašna. Djeca mogu i sama sudjelovati u postupku i pritome nešto nauĉiti, ali se i dobro zabaviti.

Nakon svake edukativne igraonice djeca zasluženo dobiju Diplomu od Veselića!

Obitelj Veselić se generacijama bavi poljoprivredom, tako da se na imanju mogu vidjeti razni poljoprivredni strojevi i alati, te brojne domaće životinje. Također ima uređeno dječje igralište (njihaljke, golovi i sl.). Cijelo imanje je ograđeno drvenom ogradom tako da su djeca na sigurnom i u vidokrugu njihovih pratitelja.

Nakon zabavnih i edukativnih radionica djeca se mogu zasladiti, ali i okrijepiti u Kušaonici ekoloških proizvoda s našim eko sokovima, pekmezima, džemovima, ajvarima i sl. Tamo djeca mogu kupiti slatku ili slanu uspomenu na eko imanje Veselić, ali i poklonom razveseliti svoje roditelje.

Veselimo se vašem dolasku!