Naša priča

Ponukani vremenom u kojem živimo i sve većim zagađenjem, odlučili smo barem malo pridonijeti očuvanju prirode i svojim primjerom potaknuti ljude na razmišljanje o drugačijem, zdravijem i pravilnijem načinu života. Odlučili smo se za ekološki uzgoj voća i povrća.

U PARKU PRIRODE LONJSKO POLJE uz rijeku Savu nalazi se selo Mužilovčica. Goran je tu odrastao i oduvijek je vatreni zaljubljenik u prirodu koji teži njenom očuvanju u vidu održivog ekološkog razvoja. Tihana je odrasla nekoliko sela dalje, u Svinjičkoj. Svoju ljubav prema prirodi i kulturnoj baštini prenijeli su na svoju djecu Ivana i Ivonu koji su odlučili poći njihovim putem.

U ekološku proizvodnju smo krenuli 2005. godine sa uzgojem jagoda na svega 0,25 ha zemlje. Potaknuti zadovoljstvom naših kupaca koji su se oduševili prirodnim mirisom i okusom jagode, odlučili smo proširiti svoju proizvodnju. Danas obrađujemo 133 ha zemlje na kojima uzgajamo razno EKOLOŠKO VOĆE I POVRĆE, ali posjedujemo i stoku za vlastite potrebe kako bi cjelokupni prirodni ciklus bio zatvoren. Nadzorna stanica nam je Bioinspekt d.o.o. i cjelokupno gospodarstvo je pod ekološkim nadzorom.

Na prvom Festivalu pekmeza, džemova i marmelade u Dubrovniku 2007. godine osvojili smo zlatnu medalju za naš Pekmez od šljive i srebrnu za Pekmez od šljive i zelene rajčice. Ponukani nagradom registrirali smo POGON ZA PRERADU VOĆA I POVRĆA u Novom Selu Palanječkom u okolici Siska, gdje danas proizvodimo i naše ostale prerađevine poput ajvara, sokova, džemova i pekmeza.

U Mužilovčici-selu lastavica obnovili smo Goranovu rodnu tradicionalnu posavsku kuću koja je dio kulturne baštine i 2011. godine je otvoren EKOTURIZAM VESELIĆ. Na imanju pružamo usluge smještaja u autohtonim posavskim sobama, tradicionalnu hranu pripremljenu od ekoloških namirnica, domaće eko sokove, rakije i moslavačko vino. Također je moguće organiziranje proslava i jednodnevnih izleta do 50 osoba popraćenih zabavnim edukativnim radionicama i predavanjima o ekološkoj poljoprivredi te prezentacijom i degustacijom naših proizvoda u Kušaonici ekoloških proizvoda gdje si svatko može kupiti zdravi, slatki poklon za svoju obitelj ili za vlastiti gastronomski užitak.

Svi u obitelji aktivno radimo na imanju kako bi našoj i vašoj djeci osigurali bolju budućnost. Da smo na dobrom putu dokazuje činjenica da smo 2014. godine proglašeni najboljim OPG-om u Sisačko moslavačkoj županiji u okviru projekta Zlata vrijedan. Dok je u kolovozu 2015. godine naš Ivan proglašen NAJBOLJIM MLADIM POLJOPRIVREDNIKOM U HRVATSKOJ, te na Europskom parlamentu u Bruxellesu na proljeće 2016. godine naš projekt je proglašen najodrživijim od strane sponzora.

Paralelno sa rastom tržišta i povećanjem proizvodnje povećavala se i potreba za dodatnom poljoprivrednom mehanizacijom i opremom. Prvenstveno za jačim traktorom te poljoprivrednim strojevima za obradu i pripremu tla, sijanje i sadnju te kultivaciju biljaka. Odlučili smo se prijaviti na Mjeru 4. Ulaganja u fizičku imovinu gdje smo 2016. godine ostvarili potporu unutar Operacije 4.1.1. Restrukturiranje, modernizacija i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava. Sredstva potpore sufinancirana su u omjeru 85% EU i 15% RH. Osnovni cilj nam je smanjivanje varijabilnih troškova i povećanje kvalitete vlastitih ekoloških proizvoda kako bi postali konkurentniji na tržištu. Osim osiguravanja svoje budućnosti kao mladog poljoprivrednika, ulaganje u projekt rezultira povećanjem ekološke poljoprivredne proizvodnje, zauzimanja većeg dijela tržišta, zadovoljstva potrošača, zapošljavanja lokalnog stanovništva, olakšavanja svakodnevnog rada postojećim zaposlenicima te najbitnije očuvanje okoliša za buduće naraštaje.

logo-eko

Eko proizvodnja

Bez tretiranja kemijskim sredstvima

Ekološki uzgojena hrana boljeg je i prirodnijeg okusa te sadrži više vitamina i minerala

Eko proizvodi

Svi sastojci iz eko proizvodnje

Prerađujemo isključivo certificirane ekološke proizvode, dakle svaki sastojak ima eko certifikat

dzem-od-jagoda

Tradicionalna receptura

baka Katice i Marice

Pekmez i džem kuhamo prema tradicionalnoj recepturi naših baka Katice i Marice

eko-turizam

Eko turizam

Park prirode Lonjsko polje

U srcu Parka prirode Lonjsko polje uz rijeku Savu nalazi se selo Mužilovčica-selo lastavica